Cykling _kom _godt _i _gang Cykling er en yderst velegnet træningsform for både unge og ældre, hvad enten du cykler for at dyrke motion, for at transportere dig selv fra A til B eller cykler en tur for hyggens skyld - bare fordi, du godt kan lide at cykle.

Naturligvis får du størst udbytte af cykling som motionsform, da intensiteten her er højere. Men det er under alle omstændigheder god træning at bruge cyklen som transportmiddel, selv om du ikke får sved på panden. Og så er det en oplagt mulighed for at komme op på de 30 minutters daglig motion, som sundhedsstyrelsen anbefaler.

Styrker muskler, led og kredsløb

Cykling er en såkaldt ikke vægtbærende motionsform i kategori med svømning, roning og ridning. Det betyder, at din kropsvægt bliver holdt oppe af cyklen under motion, så du skåner dine led og sener samtidig med, at du træner/styrker dine muskler og kredsløb og øger din forbrænding. Samtidig får du masser af frisk luft.

Læs med længere nede på siden, når vi tester el-cykel, landevejscykling og mountainbiking.

9 gode råd til cykling

Beklædning til cykeltræningen

Vi tester el-cykel

Elcykel 1

Foto: Claus Bjørn Larsen

Det kræver ikke gode ben at træde en el-cykel. Det kræver bare gode batterier. Og så er det en glimrende måde at motionere på. Den 71-årige Elise Wiingaard, der har type 2-diabetes, fik i hvert fald pulsen op, da hun satte sig i sadlen og helt ubesværet pludselig kunne tilbagelægge 14 kilometer.

Vi tester el-cykel

Vi tester landevejscykling

Landevejscykling

Foto: Claus Bjørn Larsen

Siden Frank Hagen fik type 1-diabetes for ni år siden, har han ikke dyrket motion af frygt for at få lavt blodsukker. Men nu skal det være. Frank har testet landevejscykling.

Vi tester landevejscykling 

Vi tester moutainbike

Vi Tester Mountaionbiking

Foto: Claus Bjørn Larsen

Vi har testet mountainbike sammen med 46-årige Heidi Holtz-Nielsen, der har type 1-diabetes. Inden starten er hun nervøs ved udsigten til de stejle bakker og den lidt rå sport, som da også får en i feltet til at styrte. Men Heidi fik alligevel mod på mere.

Vi tester mountainbiking

Senest opdateret:
22-12-2016
Sideansvarlig
Kirsti Pedersen Motionskonsulent