Mad og fysisk aktivitet

Fysisk AktivitetCa. 80 % af type 2-diabetikere er overvægtige. Mange får derfor af vide af lægen, at de skal ændre livsstil: Spise sundere, dyrke mere motion og tabe sig.

Nogle har det bedst med at ændre livsstil fra den ene dag til den anden og ændre på både mad- og motionsvaner. Men for rigtig mange er det svært at overskue begge dele.

Uanset dit udgangspunkt, kan du her på siderne finde information og konkrete anvisninger om mad og motion.

Fokus på fysisk aktivitet

Hvis du ønsker at sætte fokus på fysisk aktivitet, kan du finde hjælp hos vores motionskonsulent og siderne om fysisk aktivitet:

Gå til siderne om fysisk aktivitet og diabetes 2 

Fokus på mad

Hvis du ønsker at sætte fokus på mad, kan du i Velværekøkkenet her på diabetes.dk finde alle vores opskrifter og madtemaer.

I Velværekøkkenet sætter vi året rundt fokus på forskellige temaer og giver dig information, gode råd og spændende opskrifter.

Find opskrifter og temaer i Velværekøkkenet

Hvad indeholder min mad?

Under punktet "Hvad indeholder min mad?" kan du læse mere om kulhydrat, proteiner, fedt, alkohol, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Mad i hverdagen

Her kan du finde en guide til at lave din egen madplan, læse mere om råvarer, og få gode råd til, når du køber ind, tilbereder og serverer din gode mad. Her kan du også finde produktoversigter.

Senest opdateret:
13-04-2015
Sideansvarlige
Lisa Heidi Witt og Susanne Elman Pedersen Diætister
Sideansvarlig
Kirsti Pedersen Motionskonsulent