Julekugler

Snacks, Desserter og kager

Julekugler

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. stk.

75/20

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

1

g

Fedt

0

g

Protein

0

g

Frugt/grønt pr. stk.

33

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

45 stk.

50 g mørk chokolade med mindst 70 % kakaoindhold
100 g finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
50 g flødeost med højst 17 % fedt
3 spsk. æblemos
½ tsk. stødt kanel
1 spsk. kakao
flydende sødemiddel svarende til 80 g sukker

Sådan gør du

Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad eller ved lav effekt i mikrobølgeovn. Afkøl blandingen let.

Blend havregrynene. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør massen godt sammen.

Tril 45 kugler, og vend dem i kakao.

Opbevaring

Opbevar julekugler i køleskab i 2-3 dage.

Tip

Fugt dine hænder, når du ruller kugler, for at undgå, at dejen klistrer.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.