Havre

Med ”Fuldkornsmåneder 2015” sætter Fuldkornspartnerskabet det næste år fokus på forskellige slags fuldkorn.

I marts er det havre.

Havre købes først og fremmest som havregryn fin- eller grovvalsede. Du kan også købe havrekerner og havreklid. Havreklid er dog ikke fuldkorn. 

Havre har et højt indhold af protein, fedt, visse vitaminer især B-vitaminer og E-vitamin og mineralerne jern, calcium, magnesium m.fl. Indholdet af kostfibre og især vandopløselige kostfibre er også højt i havre.

Havre indeholder stoffet betaglukan, der kan sænke blodets indhold af kolesterol. Det er gavnligt i forebyggelsen af hjerte- og karsygdom.

Læs mere om fuldkorn

Fuldkornspartnerskabet

Diabetesforeningen er medlem af Fuldkornspartnerskabet, der er et samarbejde mellem flere sundhedsorganisationer, Fødevarestyrelsen samt en række fødevareproducenter. Målet med partnerskabet er, at danskerne skal vælge fuldkornsprodukter, når de vælger blandt morgenmadsprodukter, ris, pasta og brød.

Besøg Fuldkornspartnerskabets Facebookside

Opskrifter med havre

I Velværekøkkenet finder du mange opskrifter med havregryn. Her får du en ”smagsprøve”: