Efteråret og vinteren byder på gode danske rodfrugter som rødbeder, persillerod, pastinak, knoldselleri, jordskokker og gulerødder. Find opskrifer med rodfrugter nederst på siden.

Rodfrugterne hører til de grove grøntsager, da de indeholder mange kostfibre og dermed mætter godt. De har også højt indhold af vitaminer og mineraler.

Rodfrugter eller rodurter, som de også kan kaldes, kan du spise rå, kogte, stegte, ovnbagte og flere af dem også syltede. De er lækre i f.eks. supper, sammenkogte retter, ovnretter, sovse, salater og andet grøntsagstilbehør.

Du kan også ”gemme” rodfrugter i mange retter, hvis familien ikke er så vild med mange grøntsager. Tilsæt f.eks. revne gulerødder og persillerødder til kødsovsen. Kog og blend pastinakker ud i grøntsagssuppen, så bliver den fyldig og cremet, eller kog og blend rodfrugterne ud i sovsen til f.eks. grydestegt kød eller fjerkræ. Og kom revne rodfrugter i brød og boller.

I opskriftsdatabasen finder du mange lækre opskrifter med rodfrugter. Her får du nogle eksempler: