Unge På Bytur

Teenager og ung

Når du du er ung og har diabetes, har du en ekstra følgesvend i forhold til mange af dine kammerater. Men husk: du er ikke alene.

Du er ikke alene

Når du har diabetes, kender du måske følelsen af at stå alene med alle de tanker og opgaver, som følger med diabetes. Men én ting er sikker: Du er ikke alene.

Cirka 3.200 børn og unge under 20 år har type 1-diabetes i Danmark. Og flere og flere bliver af uforklarlige årsager ramt. Fra 2000-2017 er det samlede antal børn og unge (0-19 år) med type 1-diabetes vokset fra omkring 1.675-3.200.

Her kan du dykke ned i Diabetesforeningens tilbud til dig, læse artikler om forskellige sider af ungdomslivet med diabetes og se videoer med andre unge. 

 

Tre Unge Piger Griner

Mød andre unge

Når du er teenager eller ung med type 1-diabetes, kan det være rart at mødes med andre, der kender til din hverdag. 

Find en mentor eller ungegruppe nær dig

 

De Kronisk Syge Podcast (1)

Podcast: Hør 18-årige Thippes historie

Som 11-årig fik Thippe konstateret type 1-diabetes. Her fortæller hun om teenagelivet og hverdagen med diabetes og de udfordringer, hun skal forholde sig til døgnet rundt, men som hun - blandt andet takket være teknologien - har lært at leve med.

Hør podcasten på Spotify

Podcasten er en del af serien "De kronisk syge", der er produceret af Ungdomsbureauet for Radio Loud, 2021

Podcast: SukkerSygt 

Sukkersygt Podcast

Podcasten beskrives sådan: "SukkerSygt er en samtalepodcast af Amanda og Amanda. Med personlige fortællinger inviteres du ind i en hverdag med type 1 diabetes. Der vil både være plads til grin og seriøse samtaler, mens fordomme omkring livet med en kronisk sygdom nedbrydes."

Find podcasten på Spotify

Roadshow Holdbillede

Skal din skole have besøg af roadshowet?

Roadshowet 'Ung med diabetes' er en blanding af oplæg, bevægelse i rummet og aktiviteter i mindre grupper - alt sammen leveret af unge frivillige fra Diabetesforeningen på en måde, så klassekammerater, venner og lærere får en større forståelse for livet med diabetes. Showet kan tilpasses både grundskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Læs mere om roadshowet 'Ung med diabetes'

Unge med diabetes fester

Når du drikker alkohol

Selvom du har diabetes, kan du godt drikke alkohol med måde. Det er bare vigtigt, at du ved, hvordan du skal forholde dig, når du gør det. Du skal blandt andet finde ud af, hvordan din krop reagerer på alkohol.

Læs mere om alkohol og diabetes - og hør andres erfaringer

Unge Går I Byen

Når du bare gerne vil leve i nuet

Måske kan du genkende følelsen af, at du bare gerne vil ignorere din diabetes og slå dig løs, som alle andre unge. Vi har samlet nogle råd til at slutte fred med din diabetes (og måske dine forældre).

Læs vores tips, når du er træt af at være anderledes på grund af diabetes

Den Første Tid Med Diabetes

Hvis det hele bliver for meget

Er du i forvejen presset, kan det være svært altid at skulle tage ansvar for diabetes og leve op til forventningerne. Som ung mellem 18-24 kan du få gratis psykologhjælp, hvis du har angst eller depression.

Læs mere om dine muligheder for at få hjælp

Instagram

Følg os på Instagram

Hvordan håndterer andre med diabetes rejser, håndbold, fester og alt det andet? Vi lader vores følgere om at fortælle om livet med diabetes, når vi laver takeovers på Instagram.

Tjek os ud på Instagram

 

Vi er her for at hjælpe

Få svar på dine spørgsmål

Vi er her for at hjælpe

Hver dag rådgiver vi personer med diabetes - vi kan også hjælpe dig.

image-text
Alfredshistorie 1024X1024@2X

Alfreds historie

Alfred på 12 år og hans familie fortæller om, hvordan det er at få type 1-diabetes som barn, og om hvordan man lærer at leve med en kronisk sygdom, som kræver årvågenhed døgnet rundt år ud og år ind.
Bogen er ikke en lærebog om diabetes.