Kartofler, ris, pasta m.m.

Ris

Kartofler indeholder ca. 17 g kulhydrat pr. 100 g og giver stigning i blodsukkeret. Mængden af kartofler skal derfor passe med den mængde insulin eller blodsukkersænkende tabletter, du får.

Frosne kartoffelprodukter med lavt indhold af fedt kan indgå i den sunde mad.

Du kan spise ris, pasta, nudler, bulgur, couscous, spelt, perlebyg m.m. Vælg fuldkornsvarianterne, der har et højere indhold af fuldkorn, kostfibre, vitaminer, mineraler m.m. 

Vælg:

  • Kartoffelprodukter med højst 5 g fedt pr. 100 g
  • Fuldkorns-ris, -pasta, -nudler, -bulgur, -couscous, -spelt, -perlebyg m.m.

Find opskrifter 

I opskriftsdatabasen kan du finde opskrifter på retter med fuldkorn og læse mere om fordelene ved at vælge fuldkorn. 

Læs fuldkornstemaet

Senest opdateret:
25-08-2016
Sideansvarlige
Lisa Heidi Witt og Susanne Elman Pedersen Diætister