Arv Topbillede Diabetesdk

Arv og testamente

Vælger du at donere dele af din arv til Diabetesforeningen, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Her kan du læse om dine muligheder, og hvordan du får tilskud på op til 5.000 kroner til at oprette dit testamente.

image-text
Nytbillede Arv

Gør en forskel

Har du et par minutter? Tag arvetesten

Ved at tage arvetesten bliver du klogere på, hvorfor det er vigtigt at oprette testamente, og du deltager automatisk i konkurrencen om et af 10 gavekort til REMA 1000 på 250 kr.*

Start med at tage samtalen

Hvordan vil du gerne huskes? Hvilken forskel vil du gerne gøre med din arv? Og hvad skal der ske, når du ikke er her mere?

Sådan lyder tre af spørgsmålene i Det gode testamentes samtalekort, som du kan se blive brugt i videoen nedenfor. Kortene er ment som en hjælp, når du og dine nærmeste skal tale om arv og testamente - en samtale, som ellers kan være svær at tage hul på. Med kortene i hånden, kan du få vendt nogle af de væsentlige spørgsmål, som et testamente gerne skal besvare for dine efterladte. 

Klik her og prøv samtalekortene

Når du skriver testamente, får du mulighed for selv at bestemme, hvad der engang skal ske med din formue og dine ejendele. Det er også din bedste garanti for, at der ikke opstår misforståelser mellem dine efterladte.

Det er naturligt, at du tænker på dine nærmeste. Men vidste du, at du i nogle tilfælde kan betænke velgørende organisationer, som for eksempel Diabetesforeningen, uden at det går ud over arven til dine slægtninge? Og, at hvis du ikke har arveberettigede slægtninge og ikke har oprettet testamente, så tilfalder din formue automatisk staten? 

Diabetesforeningen kan betale omkostningerne

Har du et ønske om at begunstige Diabetesforeningen i dit testamente, tilbyder vi at afholde omkostninger op til 5.000 kr. inkl. moms til testamentets oprettelse.

Dette beløb dækker ofte alle omkostninger - du kan altid spørge din advokat, hvad testamentet kommer til at koste. Vi gør opmærksom på, at du er skattepligtig af tilskuddet til advokatregningen. 

Når advokaten sender os fakturaen, skal vi ligeledes modtage kopi af notarpåtegnet testamente.

Du skal være opmærksom på, at vi ikke giver tilskud til testamentet, hvis Diabetesforeningen er indsat på bestemte betingelser. Vi giver eksempelvis ikke tilskud, hvis indsættelsen er betinget af alle andre arvingers død, eller af at indsættelsen skal forøge arven til dine øvrige arvinger. Vi uddyber meget gerne vores vilkår for at yde tilskud og hjælper dig på vej, hvis du har spørgsmål. Vi kan også hjælpe dig med at finde en advokat i dit lokalområde.

Hvordan testamenterer jeg til Diabetesforeningen?

Du kan vælge at støtte Diabetesforeningen i dit testamente på tre måder: med hele din arv, et valgfrit beløb eller en procentdel af din arv. Diabetesforeningen er fritaget fra at betale boafgift, og arven kan derfor gå ubeskåret til formålet. Du kan også anvende 30 procent-løsningen, hvorved du testamenterer arven til fordeling mellem velgørende formål og arvinger på betingelse af, at organisationen til gengæld afholder bo- og tillægsboafgift for arvingerne. Se eksemplet nedenfor.

Vi behandler dit testamente med stor respekt for din sidste vilje og anvender dit bidrag, som ønsket i dit testamente.

Jeg ønsker at blive kontaktet vedr. oprettelse af testamente

Udfyld formularen, så kontakter vi dig og hjælper dig videre med oprettelsen af testamente - helt uforpligtende.

I vores persondatapolitik kan du læse, hvilke data vi gemmer og hvorfor, samt hvordan du får dem slettet. Læs persondatapolitik.

 

image-text
Arv Web Forside 2023

Gør en forskel

Vil du testamentere?

Læs mere om, hvordan din arv kan gøre en forskel for diabetessagen.

Støt Diabetesforeningen, uden det koster dine arvinger noget

Det, at Diabetesforeningen ikke betaler afgift, kan få betydning for dig og dine nærmeste. I nogle situationer vil du kunne begunstige Diabetesforeningen, uden at det vil koste dine øvrige arvinger noget.

Hvis du ikke er gift eller hvis din nærmeste arving ikke er en livsarving som f.eks. barn, barnebarn, oldebarn eller forælder, så har du ingen tvangsarvinger og det kan derfor måske være særligt interessant for dig at begunstige Diabetesforeningen.

Hvis du f.eks. ønsker at efterlade hele din arv til din niece, vil du kunne begunstige Diabetesforeningen uden, at det gør din nieces arv mindre.

Hvis du har livsarvinger eller andre, der er omfattet af afgiftskredsen på 15 %, kan der i nogle tilfælde være mulighed for at begunstige Diabetesforeningen uden, at det bliver på bekostning af dine livsarvinger – det kræver dog en formue af en vis størrelse.

Der findes altså flere forskellige måder, hvorpå du kan begunstige Diabetesforeningen, uden at det koster dine øvrige arvinger noget. Vi anbefaler, at du tager en snak med din advokat.

Det går din arv til i Diabetesforeningen

Arv er en meget vigtig indtægtskilde for Diabetesforeningen. De bidrag, vi i årenes løb har modtaget fra mennesker, der har valgt at betænke Diabetesforeningens arbejde, har været med til at skabe betydelige fremskridt for diabetessagen, og frem for alt har forbedret tilværelsen for mange mennesker med diabetes og deres pårørende.

Men vi er ikke i mål endnu. Vores arbejde er målrettet tre indsatsområder: at forebygge diabetes og dens følgesygdomme, at leve et godt liv med diabetes og at helbrede diabetes. Det er særligt den støtte, vi modtager fra arv, der gør, at vi kan sætte diabetes på den sundhedspolitiske dagsorden og sikre bedre vilkår for mennesker med diabetes, at vi kan tilbyde kurser, rådgivning og støtte til det stigende antal børn, unge og ældre, der rammes af sygdommen, samt støtte den danske diabetesforskning. Du kan også gøre en forskel.

Ved at betænke Diabetesforeningen i dit testamente, kan du sikre, at de værdier, der er vigtige for dig, også bliver bevaret i fremtiden, og samtidigt kan en arv fra dig, stor som lille, hjælpe kommende generationer til et bedre liv med diabetes og en fremtid uden.

Diabetesforeningen er en privat organisation, som kun modtager ca. 10 % i offentlig støtte. Derfor er bidrag fra arv helt afgørende for vores formålsbestemte indsats. Alle beløb gør en forskel.

Læs om Diabetesforeningen

 

*Vinderne udtrækkes den 30. oktober 2023 og kontaktes direkte. Gavekortene sendes direkte til vinderne. Vi forbeholder os retten til at offentliggøre vindernavne den 30. oktober 2023 på diabetes.dk. 

Hvordan opretter jeg et testamente?

Det er vores anbefaling, at du får hjælp fra en advokat, så du er sikker på, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare og ikke kan misforstås. Vi anbefaler, at du kontakter en arverets- eller familieadvokat, som bor tæt på dig. Når testamentet er udfærdiget, skal det notarpåtegnes.

Det Gode Testamente

Diabetesforeningen er en del af "Det gode testamente", som er et partnerskab med 40 velgørende organisationer, som er gået sammen for bedre at hjælpe dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Formålet med initiativet er blandt andet at oplyse danskerne om, hvorfor det er en god idé at nedfælde sin sidste vilje i et testamente, at slå fast, at det hverken er dyrt eller besværligt, og at informere om de forskellige muligheder, der findes for at betænke en velgørende organisation i sit testamente.

Læs mere om ”Det gode testamente”

Du kan også få hjælp til at finde en advokat i nærheden af dig, som er med i samarbejdet:

Find advokat på ”Det gode testamente”

Kontakt os

Søren

Har du spørgsmål til, hvordan du kan betænke Diabetesforeningen i dit testamente, eller hvor du kan finde en advokat i dit nærområde, er du velkommen til at kontakte Søren Biune på tlf. 41 91 88 45 eller mail sb@diabetes.dk.

Anette Tranberg i hendes campingvogn

Diabetesforeningen er altså mit hjertebarn

Anette Tranberg fik ro i maven af at vide, at der er truffet gode beslutninger for de efterladte. Samme ro har det givet at testamentere til Diabetesforeningen.

Læs Anettes historie

Kirsten Og Peter Rasmussen

Endelig har vi fået lavet et testamente

Kirsten og Peter testamenterer til Diabetesforeningen.

Læs Kirsten og Peters historie