Bredt flertal for life science strategi

Diabetesforeningen glæder sig over bred opbakning i Folketinget til aftalen om life science strategi, der indebærer en task force for indsatser målrettet kronisk sygdom.

Christiansborg. Foto: Anders Hvid
20. maj 2021 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Regeringen har indgået en bred aftale om den life science strategi, der blev fremlagt på et pressemøde den 16. april. Regeringen har fået opbakning til strategien fra Venstre, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet.

Aftalen fastholder, at der nedsættes en task force, som skal skabe grundlag for blandt andet at styrke kvaliteten i forebyggelse, behandling og understøtte sammenhæng på tværs af sektorer. Det hele skal medvirke til at mindske ulighed i kronisk sygdom. Med knap 12 millioner kroner over de kommende tre år skal en tværministeriel arbejdsgruppe stå for analyser og beregninger om kronisk sygdom:

- Det er nødvendigt med et stærkere fokus på kronisk sygdom som type 2-diabetes. Det bliver målestokken for succes med fremtidens sundhedsvæsen, at der skabes bedre sammenhæng og højere kvalitet i tilbuddene for de flere og flere danskere, der lever med en eller flere kroniske sygdomme, siger Diabetesforeningens administrerende direktør Claus Richter.

Han ser frem til at se de første analyser fra task forcen, som også skal omfatte brug af teknologi i behandlingen. Det er et område, Diabetesforeningen har haft stor fokus på de seneste år:

- Task forcen er et eksempel på, at vi aldrig må glemme patienter og pårørende, heller ikke når vi taler om erhvervsliv og brug af data på sundhedsområdet. Formentlig kan task forcens første analyser indgå som input til den sundhedsaftale, som skal være klar før årets udgang, siger Claus Richter med henvisning til, at sundhedsaftalen bør indeholde en ambitiøs plan for indsatsen mod kronisk sygdom.

På baggrund af den netop indgåede, brede aftale kan strategien snart vedtages i Folketinget og igangsættes. Diabetesforeningen ser frem til at kunne bidrage med input til den kommende sundhedsaftale.