Aeble Crumble Med Noeddeknas Web

Dessert

Æblecrumble med nøddeknas

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. portion

825/195

kJ/kcal

Energi

20

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

5

g

Protein

55

g

Frugt/grønt pr. person

23

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 portioner

2 æbler f.eks. Ingrid Marie (ca. 220 g)
1 tsk. vaniljesukker

Crumble
25 g valnødder (ca. ½ dl)
25 g mandler (ca. ½ dl)
½ lille dåse linser, f.eks. grønne linser (ca. 65 g)
1 æg
30 g sukker eller flydende sødemiddel svarende til 30 g sukker
1 spsk. flydende fedtstof (ca. 15 g)
1 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i små tern eller i tynde skiver.

Tilsæt vaniljesukker, og vend æblestykkerne heri.

Fordel æblerne i fire smurte ovnfaste skåle (ca. 10 cm i diameter).

Hak valnødder og mandler groft.

Skyl linserne i koldt vand i en sigte.

Pisk æg, sukker/flydende sødemiddel og kanel sammen, til det har en tyk konsistens.

Vend forsigtigt fedtstof, nødder, mandler og linser i.

Fordel crumblen over æblerne.

Bag æblecrumble i ca. 15 min. ved 200 °C.

SERVERING
Spis f.eks. æblecrumble med græsk yoghurt 2% som en dessert.

Tip Fx Til Opskrift

DIÆTISTENS KOMMENTAR

KULHYDRAT
Æbler har et naturligt indhold af frugtsukker. Frugt bidrager også med kostfibre, vitaminer og mineraler. Opskriften er beregnet med sukker i crumblen. Du kan reducere indholdet af kulhydrat ved at erstatte sukker med sødemiddel (i så fald bliver kulhydrat pr. portion 13 g).

FEDT
Valnødder og mandler er gode kilder til umættet fedt. Nødder/mandler har et højt indhold af kalorier og er et godt kalorietilskud, hvis du har svært ved at holde vægten.

PROTEIN
Nødder, mandler og bælgfrugter er gode kilder til protein.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.