Aftensmad
Fyldt kalkunbryst med fondant rodfrugter
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1825/435
kJ/kcal
Energi
33
g
Kulhydrat
13
g
Fedt
43
g
Protein
110
g
Frugt/grønt pr. person
6
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
1 kalkunbrystfilet (ca. 800 g)
½ bakke champignon (ca. 100 g)
1 spsk. frisk timian
1-2 fed hvidløg
5 soltørrede tomater i olie (ca. 50 g)
100 g naturel flødeost med højst 17 % fedt
1 bæger æggehvide (ca. 50 g)
1 pakke serranoskinke (60 g)
Fondant rodfrugter
2 små bagekartofler (ca. 350 g)
3 store pastinakker (ca. 600 g)
2 store søde kartofler (ca. 320 g)
2 spsk. flydende fedtstof
½-1 grøntsagsbouillon
Sådan gør du
Skær en dyb lomme i kalkunbrystet og fold kødet ud, og bank det så fladt som muligt. Krydr med salt og peber på begge sider.
Rens champignon, og skær dem i små tern. Steg dem på en pande, til de har mistet en del volumen og væske. Tilsæt lidt salt, samt timian og hakket hvidløg, og steg yderligere i et halvt minut. Lad blandingen køle af. Dræn tomaterne for olie, og hak dem fint. Tilsæt dem til champignonblandingen sammen med flødeost og æggehvide. Smag til med salt og peber.
Smør blandingen på kalkunbrystet, og fold det stramt sammen. Luk evt. med kødnåle.
Pak serranoskinken tæt rundt om kalkunen. Steg kalkunbrystet i varmluftsovn ved 190 °C i 40-45 min., eller indtil kernetemperaturen når 75 °C.
Fondant rodfrugter
Skræl kartofler, pastinak og søde kartofler, og skær en smule af enderne af, så de bliver flade. Skær dem i tykke skiver på ca. 3 cm.
Steg skiverne på begge sider i fedtstoffet ved middel varme, til de er gyldenbrune. Krydr med salt og peber.
Tag rodfrugterne af panden, og læg dem i et ovnfast fad. Tilsæt bouillon til halvvejs op ad skiverne. Bag i ovnen ved 190 °C i ca. 45 min.
Servering
Server fyldt kalkunbryst og fondant rodfrugter som hovedret med enten en salat eller grøntsager til.
Tip
Du kan også bruge f.eks. persillerødder, gulerødder og rødbede til fondant rodfrugter.