Dessert
Romfromage
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1000/240
kJ/kcal
Energi
9
g
Kulhydrat
17
g
Fedt
10
g
Protein
-
g
Frugt/grønt pr. person
8
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer
5 blade husblas
30 g mandelsplitter
60 g mørk chokolade
3 dl græsk yoghurt 2 %
skallen af ½ appelsin, usprøjtet
flydende sødemiddel svarende til
ca. 75 g sukker
2 spsk. mørk rom (ca. 30 ml)
1½ dl piskefløde
2 bæger pasteuriserede æggehvider (ca. 100 g)
1 spsk. sukker
evt. bær til pyn
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Rist mandlerne på en tør pande, og køl dem af.
Hak dem fint. Gem lidt mandler til pynt. Hak chokoladen fint.
Bland mandler og chokolade i yoghurten, og riv appelsinskallen i. Tilsæt sødemiddel, og rør godt rundt.
Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe af. Smelt den over vandbad sammen med rommen. Rør det smeltede husblas i yoghurt-blandingen.
Pisk fløden til let skum, og fold den i yoghurten.
Pisk æggehviderne med sukker til stive toppe.
Fold det forsigtigt i blandingen. Smag til med rom, sødemiddel og evt. appelsinskal
SERVERING
Fordel romfromagen i 6 portioner.
Server romfromage som dessert, pyntet med lidt hakket mandel og evt. friske bær.
Tip
Du kan erstatte piskefløde med Cremefine til piskning, hvis du vil have mindre fedt i. Så indeholder hver dessert ca. 850 kJ og 13 g fedt