Simre-veggie

Varme retter, Vegetar

Simre-veggie

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1900/450

kJ/kcal

Energi

41

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

21

g

Protein

400

g

Frugt/grønt pr. person

6

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 løg (ca. 100 g)
1 knoldselleri (ca. 750 g)
1 stor persillerod (ca. 160 g)
4 store stilke bladselleri (ca. 160 g)
2 gulerødder (ca. 130 g)
2-3 fed hvidløg
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl blandede friske krydderurter, f.eks. salvie, timian og persille
4 dl tør hvidvin
1 dåse hakkede tomater med chili (400 g)
1 dåse hvide bønner (240 g)
salt, peber

 

Pynt
100 g revet parmesan
friske krydderurter

Sådan gør du

Halver løget, og hak det groft. Halver knoldsellerien, og skær den i tern. Skær persilleroden i små tern, og bladsellerien i skiver. Skær gulerødderne i tern. Pres hvidløgene.

Svits grøntsagerne i fedtstoffet i nogle minutter. Hold lidt bladselleri og gulerødder tilbage. Hak krydderurterne groft, og tilsæt dem sammen med hvidvinen.

Lad retten småsimre under låg i ca. 1 time. Rør i grøntsagerne undervejs. Tilsæt hakkede tomater, hvide bønner og resten af bladselleri og gulerødder.

Lad retten småkoge i yderligere ca. 10 min. uden låg. Smag til med salt og peber.

Servering

Server simre-veggie med revet parmesan og hakkede krydderurter drysset oven på, og evt. fuldkornsbrød til.

Variation

Erstat hvidvin med grøntsagsbouillon.

Tip

Du kan gøre retten mere fyldig ved at tilsætte ekstra hvide bønner.

Hvis du selv udbløder de hvide bønner, skal de koge med fra start.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.