Forret
Torskekanapéer
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
650/155
kJ/kcal
Energi
11
g
Kulhydrat
7
g
Fedt
11
g
Protein
5
g
Frugt/grønt pr. person
11
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
6 personer
1 pakke torskefileter (ca. 225 g)
1½ dl græsk yoghurt 2 %
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. hvidvinseddike
½ lille rødløg (ca. 25 g)
½ bundt dild
1 tsk. salt
peber
3 blade husblas
1 spsk. citronsaft
1 glas rød stenbiderrogn (60 g)
6 tynde skiver rugbrød (ca. 150 g)
Sådan gør du
Gå fisken efter for ben. Damp den i en gryde i ca. 10 min. i letsaltet vand, og lad den køle af. Del kødet
meget fint, og blend det sammen med yoghurt, mayonnaise, hvidvinseddike og finthakket rødløg.
Hak dilden groft, og rør den i.
Smag til med salt og peber.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe af.
Smelt den over et vandbad med citronsaften.
Tilsæt husblassen i en tynd stråle til moussen, mens der røres godt rundt.
Stil moussen på køl, dækket med husholdningsfilm i mindst 4 timer, til den er stivnet.
Skær rugbrødene ud i 4 eller 6 firkanter, og rist dem i ovnen ved 130 °C i ca. 25 min., til de er sprøde. Lad
dem køle af.
Fordel moussen på rugbrøddene, og pynt med lidt dild og stenbiderrogn.
SERVERING
Server torskekanapéerne som en lille snack inden middagen, eller når klokken slår 24.
Tip
Damp fisken i ½ vand + ½ hvidvin, tilsat salt, citronskiver og dild, for lidt ekstra smag.